ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentKul om Chokladbollar - Roligt & komiskt om chokladbollar
Chokladbollar - Massor med chokladbollarA--0A-NS - EX - U2-0

Kul om Chokladbollar

Roligt om chokladbollar

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om chokladbollar och kokosbollar. En del kul bilder, citat eller kommentarer gällande chokladbollar kommer finnas här.

Dessutom kommer det dyka upp skojig och dråplig fakta om att laga chokladbollar och kokosbollar. Om du känner till fler kul saker om chokladbollar får du gärna tipsa om dessa.

Första receptet på chokladbollar

Första receptet på chokladbollarDe första belagda receptet på något som liknar dagens chokladbollar publicerades i Svenska Dagbladet lagom till krigsjulen 1943 (1943-12-14). Skillnaden var dock att detta inte var ett kallt bakverk utan behövde kokas.

Första chokladbollen

Första N-bollenDet första riktiga receptet på chokladboll publicerades i Aftonbladet 1956-04-15. Detta är väldigt likt de recept på chokladbollar som barn i 10-årsåldern bakar fortfarande.

H-NS - EX - U2-1

Första N-bollen

Första N-bollenFörsta gången ordet N-boll användes var i Svenska Dagbladet 1918-01-16 men då var detta något annat än dagens chokladbollar. Detta användes ganska frekvent under 1920- och 1930-talet.

Chokladboll i SALO

Rolig om bakaOrdet chokladboll kom in i Svenska Akademins Ordlista först 2006. Detta var bara 20 år efter att N-boll kom in i SALO 1986 och detta ord kvarstår med kommentaren, Använd hellre chokladboll.

Chokladbollar och ingredigenser finns hos


Massor med läckert om chokladbollar

Här kan du hitta recept på läckra chokladbollar men även mycket annat matnyttigt om choklad och kokosbollar.

H-NS - EX - U2-2 I-NS - EX - U2-3


Meny - Chokladbollar
Till förstasidan på www.chokladbollar.infoHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Chokladbollar ReceptLänkarNyheter